Türk Mobilya Sektörü İhracatta Büyük Sıçrama Yaptı

IIFF 2024 Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın heyecan verici açılışında, Türk mobilya sektörünün uluslararası arenada elde ettiği başarılar ön plandaydı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Türk mobilyalarının dünya çapında itibar kazandığını ve son 20 yılda ihracatın %730 oranında artış gösterdiğini duyurdu.

Bu etkileyici gelişme, Türkiye'nin 2028 ihracat hedefinin 20 milyar dolara ulaşmasını öngörüyor. Bakan Bolat, Türk malı ürünlerin artık Avrupa ve dünyada kalite, tasarım, dayanıklılık, marka değeri, hızlı teslimat ve başarılı satış sonrası hizmetin sembolü haline geldiğini vurguladı.

Dünyanın en prestijli mobilya fuarlarından biri olarak kabul edilen IIFF 2024, İstanbul Valisi Davut Gül, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve Avrupa Mobilya Endüstrisi Başkanı Edi Snaidero'nun da aralarında bulunduğu birçok önemli ismin katılımıyla açıldı. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği ve TÜYAP Fuarcılık ile MOS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen bu fuar, dünya genelinden 200 ülkenin alıcılarını ağırlayacak ve 28 Ocak tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Fuarın açılış töreninde, Türkiye'nin 2028 hedefinin toplamda 375 milyar dolarlık mal ihracatı olduğu belirtildi. Bu hedef, Türk mobilya sektörünün global pazardaki etkinliğini ve potansiyelini gözler önüne seriyor.

Sonraki Haber Mobilya Sektöründe İkinci El Ticaretinin Yükselişi