Mobilya Sektöründe İkinci El Ticaretinin Yükselişi

Dünya çapında artan yaşam maliyetleri ve değişen tüketici alışkanlıkları, ikinci el pazarına olan ilgiyi artırıyor. Otomobil ve cep telefonu gibi sektörlerde zaten popüler olan ikinci el ticaret, şimdi de mobilya, yatak, halı ve kilim gibi alanlarda kendine yer bulmaya başladı. Türk mobilya sektörü, bu yeni trendle beraber global pazardan artan taleplerle karşı karşıya.

Yurtdışından, Türkiye'ye mobilya, halı ve yatak gibi ürünler için ikinci el ya da az kullanılmış ürün talepleri giderek artıyor. Savaşlar ve yüksek enflasyon gibi faktörler, yaşam standartlarını zorlaştırırken, tedarikçileri ve üreticileri alternatif çözümler aramaya itiyor. Sıfır ürün satışlarının düşmesiyle birlikte, yenilenmiş ve ikinci el pazarı hız kazanıyor.

Mobilya sektöründe ikinci el ticareti özellikle dikkat çekiyor. Türk mobilya üreticisi Olgun Sağlam bu durumu şu sözlerle ifade ediyor: "Hem Afrika'nın kuzeyinde hem de Avrupa'nın bazı ülkelerinde, ikinci el mobilya talebi her geçen gün artıyor. Bu, biz üreticiler için 2024 planlarımızı yaparken ihracat rakamlarımızı artırma fırsatı sunuyor."

Özellikle mobilya alanında kendi üretimi olmayan ülkeler, ikinci el ithalatına yöneliyor. Fas'ın bu alanda ithalatı serbest bırakması, Türk üreticiler için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Sağlam, "Maliyetlerin yükseldiği ve tüketicinin alım gücünün düştüğü bu dönemde, ikinci el ürünler daha fazla rağbet görüyor. İkinci el ticaretiyle birlikte ihracatımızı artırma ve daha geniş bir tüketici kitlesinin ihtiyaçlarını karşılama hedefindeyiz." şeklinde konuştu.

Sektör yetkilileri, Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden benzer taleplerin geldiğini belirtiyor. Bu gelişme, Türk mobilya sektörü için yeni bir büyüme ve gelişme alanı olarak kabul ediliyor.

Önceki Haber Türk Mobilya Sektörü İhracatta Büyük Sıçrama Yaptı
Sonraki Haber Country Tarzı Dekorasyon