Yüksek Tavanlı Evlerinizi Baştan Yaratacak 6 Dekorasyon Önerisi

Yüksek tavanlı evler, ferah ve geniş alan hissi yaratarak ev sahiplerine büyük bir avantaj sağlıyor. Ancak bu tür evlerin dekorasyonu, bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. İşte yüksek tavanlı evlerimizi daha çekici ve kullanışlı hale getirmemiz için 6 önemli öneri:

Duvarları Sanat Eserleriyle Süsleyin

Yüksek tavanlı bir eve sahipsek, büyük ve dikkat çekici sanat eserleri kullanmak harika bir fikir olabilir. Büyük tablolar, duvar halıları veya heykeller ile duvarlarımızı doldurabiliriz. Bu da boş alanları doldurarak daha sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmamıza yardımcı olacaktır.

Uzun Perdeler Kullanın

Yüksek tavanlı evlerde pencere dekorasyonu oldukça önemlidir. Tavan yüksekliğini vurgulamak ve odaya zarafet katmak için uzun ve şık perdeler kullanabiliriz. Perdelerin zemine kadar uzanması, odanın daha yüksek ve geniş görünmesini sağlayacaktır.

Büyük ve Gösterişli Aydınlatmalar Seçin

Yüksek tavanlı odalar, büyük ve gösterişli avizeler veya sarkıt lambalar için mükemmel bir fırsat. Yüksek tavanların avantajını kullanarak, büyük boyutlu aydınlatma elemanlarıyla odamıza lüks bir dokunuş katabiliriz. Ayrıca, katmanlı aydınlatma kullanarak farklı ışık kaynakları eklemeyi de unutmamalıyız.

Raf ve Kitaplık Sistemleri Kullanın

Yüksek tavanlı evlerde, dikey alanı kullanarak depolama alanımızı artırabiliriz. Yüksek raflar ve kitaplık sistemleri, hem dekoratif hem de işlevsel bir çözüm sunar. Kitaplar, dekoratif objeler veya bitkilerle bu alanları doldurabiliriz.

Oda Bölücüler ve Paravanlar

Büyük ve açık alanları daha işlevsel hale getirmek için oda bölücüler veya paravanlar kullanabiliriz. Bu da alanı farklı kullanım amaçlarına göre bölmemize ve daha özel alanlar yaratmamıza yardımcı olur. Ayrıca, dekoratif paravanlar, odamızın estetiğini de artıracaktır.

Mobilya Seçiminde Dengeyi Sağlayın

Yüksek tavanlı odalarda, mobilya seçimi yaparken dengeye dikkat etmek önemlidir. Çok küçük mobilyalar, geniş alanlarda kaybolabilir. Bu yüzden, odamızın ölçeğine uygun, daha büyük ve sağlam mobilyalar seçmeye özen göstermeliyiz. Ancak, fazla büyük mobilyalar da odayı boğabilir, bu nedenle mobilya düzenlemesinde dengeyi sağlamak çok önemli.

Yüksek tavanlı evlerimizi bu önerilerle daha çekici ve işlevsel hale getirebiliriz. Doğru dekorasyon ile hem estetik bir görünüm elde edebilir hem de yaşam alanlarımızı daha kullanışlı hale getirebiliriz.

Önceki Haber Yazlık Evinizi Şık ve Konforlu Hale Getirecek Pratik Dekorasyon Fikirleri
Sonraki Haber Kare Salonunuzu Mükemmel Bir Şekilde Yerleştirmenin 6 Etkili İpucu